Για την αμιγώς ελληνική εταιρεία Δειπνοσοφιστήριον Catering η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ) είναι συνώνυμο της ηθικής και του κώδικα αξιών μιας επιχείρησης. Παρότι καινούριο, σχετικά, φαινόμενο η ΕΚΕ υπήρχε πριν την ανακαλύψουν οι γκουρού του μάνατζμεντ και το ευρύ κοινό. Για εμάς είναι σύμφυτη με την επιχειρηματικότητα, καθότι επιχειρηματικότητα σημαίνει ευθύνη, εξωστρέφεια, αλληλεπίδραση, προσφορά και αλληλεγγύη. Ευθύνη για το προσωπικό και τις θέσεις εργασίας, για τα δικαιώματα των εργαζομένων και τον σεβασμό της νομοθεσίας. Ενδιαφέρον για το περιβάλλον και για τους φυσικούς πόρους. Εξωστρέφεια για την καλυτέρευση του κοινωνικού κλίματος εντός του οποίου αναπτύσσεται η επιχειρηματική δραστηριότητα και αλληλεπίδραση με τις κοινωνικές ομάδες για ένα πιο βιώσιμο επιχειρείν. Τέλος, προσφορά σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ιδρύματα και φορείς υπό μορφή αγαθοεργιών σε χρήμα ή/και σε είδος.

Όλα τα παραπάνω είναι αρχές που ενσωματώνουμε στη λειτουργία μας από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής μας, χωρίς να μας το έχει επιβάλλει κάποια νεότευκτη επιχειρηματική τάση ή μόδα. Αντιλαμβανόμαστε την εταιρική κοινωνική ευθύνη ως χρέος έναντι της κοινωνίας και θεωρούμε ακράδαντα, ότι καλή επιχειρηματική δραστηριότητα είναι εκείνη που δεν αποσκοπεί μόνο στο κέρδος, αλλά που θέτει κανόνες και όρια στα μέσα επιδίωξης της κερδοφορίας και παράλληλα, διαχέει τα κέρδη στην κοινωνία.

Έτσι σκεπτόμενοι, αποφασίσαμε να εντατικοποιήσουμε αυτές τις δράσεις με το «Περίσσευμα Καρδιάς», το νέο πρόγραμμα ΕΚΕ του Δειπνοσοφιστήριον Catering, το οποίο θα προσφέρει πολλά περισσότερα από ό,τι εκλεκτό περισσεύει καθημερινά από την κουζίνα μας. Με βασικούς άξονες τη διανομή χιλιάδων μερίδων ποιοτικού φαγητού σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, σωματεία και φορείς, και τη νεανική ορμή της 2ης γενιάς των ιδρυτών που έχει αναλάβει την υλοποίηση του προγράμματος, επιδιώκουμε να προσφέρουμε από το υστέρημα του ενδιαφέροντός μας για τον άνθρωπο, ο καθένας πάντα κάτι παραπάνω από ό,τι διαθέτει. Στη σίτιση, στο περιβάλλον, στον πολιτισμό, στον εθελοντισμό, πάντα με αληθινό ενδιαφέρον και πάντα με περίσσευμα ήθους, ψυχής και καρδιάς.